ADRENALIN 2013

Redo för sommarens stora happening? Musikhuset presenterar stolt, onsdagen den 5:e Juni Stockholms-sleazebandet CrashDïet som headlinar på endagsfestivalen Adrenalin 2013. Festivalen äger rum i Lungviksparken, Örnsköldsvik och under dagen/kvällen spelar band bland annat från Övik och Umeå. Förband är sleazebandet Undone från Stockholm.

FESTIVALEN HAR FRI ENTRÉ!

Dagen startar kl 15.00.

Spelordning:
Pearl of Major 15:00 15:25
Before We Collide 15:35 15:55
Zephyr 16:10 16:35
Stay Don’t Run Away 16:50 17:15
Griftefrid 17:30 17:55
Gambling Man 18:10 18:35
Tension Head 18:50 19:15
Meadows End 19:30 19:55
Consuela 20:10 20:25
Jonny and the primates 20:45 21:10

Undone 21:35 22:15

Crashdiet 23.00

Undone (https://www.facebook.com/OfficialUndone?ref=ts&fref=ts) som agerar förband för Crashdiet, kliver upp på scenen ca 21.30. Undone är ett osignat Sleazeband från Stockholm som tidigare spelat på Musikhuset i mars. De startade bandet i Maj 2012 och har gigat sen dess. Den 7 maj släpper de sin nya singel ”Party Like A Rockstar” som snart kommer upp på YouTube.

CrashDïet entrar scenen ca 23.00.

Så pricka in datumet i kalendern, dra med dina polare och ett bra sommarhumör, för nu taggar vi till ADRENALIN 2013!

Om Crashdiet:
Simon Cruz – Sång och gitarr
Martin Sweet – Gitarr och bakgrundssång
Peter London – Bas och bakgrundssång
Eric Young – Trummor och bakgrundssång

CrashDïet grundades 2000 av sångaren David Roberto Hellman (Dave Leppard), som tragiskt hittades död i sin lägenhet den 20 januari 2006. Bandet meddelade då på sin webbplats att de inte skulle fortsätta spela längre. Ungefär sex månader senare gick de ut med att de skulle fortsätta spela tillsammans och sökte efter en ny sångare. Efter några provspelningar hittade de tillslut den nya sångaren Olli Herman Kosunen, Olliver Twisted, från Finland som även sjunger i rockbandet Reckless Love. Bandet tog upp spelandet igen och spelade in en ny skiva, The Unattractive Revolution, som släpptes i Skandinavien den 3 oktober 2007. Innan dess, den 31 augusti, släpptes In the Raw, den första singeln från nya plattan.

Den 13 juli 2008 gjorde bandet ett officiellt uttalande på sin hemsida att de skulle gå skilda vägar med Olliver Twisted som inte kunde engagera sig fullt ut i Crashdïet.
Bandet gjorde klart att de inte tänkte sluta, utan att en ny sångare skulle hittas. Medlemmarna sa sig vilja ta tid att hitta rätt sångare som både passade personlighets- och musikmässigt. Den nya sångaren Simon Cruz, tidigare i Stockholmsbandet Jailbait, utannonserades den 4 juli 2009 och bandet spelade in sitt tredje album, Generation Wild, med honom under hösten. Den 14 april 2010 släpptes albumet och fick goda omnämnanden i den svenska pressen, bland annat betyg 4 av 5 både av Fredrik Strage i Dagens Nyheter och av Martin Carlsson i Expressen. Bandet har varit mycket framgångsrika med sin nya Generation Wild-turné, där de har spelat i flera europeiska länder. Den 7 september öppnade crashdïet för Ozzy Osbourne i Stockholm och i oktober spelade de inför femtiotusen personer på SWU-festivalen i Brasilien.

Nu är bandet aktuella med sitt nya album The Savage Playground som släpptes i januari, och spelningen i Övik är en del av denna turné.

Totalt har CrashDïet släppt 4 studioalbum, och turnerat tillsammans med band som Kiss, Mötley Crue och Hardcore Superstar.

Hemsida: http://www.crashdiet.org/index.php
Facebook: https://www.facebook.com/realcrashdiet?fref=ts
Spotify: http://open.spotify.com/artist/1cB013ULmW96lglRcrWTut